Produkujemy tarcicę w I i II klasie jakości z kłód odziomkowych drzew liściastych: buka, jesionu, olchy, jaworu, wiązu, lipy, dęba i dęba czerwonego. Wilgotność wynosi 8-10%.
W zależności od gatunku, tarcica przed suszeniem jest sezonowana na wolnym powietrzu, lub parowana (buk, olcha).
W sprzedaży mamy tarcicę nieobrzynaną grubości 26mm i 50mm, o długościach 3,2m, 2,5m, 2,2m. Po suszeniu deski są inwentaryzowane, klasyfikowane i pakowane w paczki po ok. 0,5m3 lub ok. 1m3. W paczce znajduje się tarcica I i II klasy, lub tylko I klasy w zależności od gatunku. Sprzedajemy tylko pełne paczki.
Mimo dokładania starań, aby w naszym magazynie był pełen asortyment grubości i gatunków, nie możemy zapewnić, że oferowana przez nas tarcica będzie w ciągłej sprzedaży. Zawsze aktualna oferta dostępna jest na stronie Allegro [Aktualna oferta].
Ponadto wszelkich informacji dotyczących dostępności tarcicy chętnie udzielimy telefonicznie (tel. +48 523 885 434)
TARCICA OLCHOWA
Tarcicę olchową sprzedajemy tylko w I klasie jakości w grubościach 26 i 50mm. Tarcica ta przed suszeniem jest poddawana parzeniu, przez co osiąga równomierną miodową barwię. Wilgotność 8-10%.
Nie możemy wyświetlić tej galerii.
TARCICA JESIONOWA
Sezonowana na wolnym powietrzu min. 2 miesiące. Dosuszana w suszarniach ze sterowaniem komputerowym do wilgotności 8-10%. Tę tarcicę sprzedajemy w grubościach 26 i 50mm, w I i II klasie jakości.
TARCICA BUKOWA
Tarcica bukowa poddawana jest lekkiemu parzeniu. Dzięki temu procesowi drewno osiąga równomierną, lekko łososiową barwę. W sprzedaży mamy tarcicę bukową tylko I klasy, grubości 50mm. Wilgotność 8-10%.
TARCICA DĘBOWA
Tarcica sezonowana przez min. 3 miesiące na wolnym powietrzu, dosuszana w suszarniach ze sterowaniem komputerowym do 8-10%. Tarcica w I i II klasie jakości, w grubościach 26 i 50mm. Tarcica dostępna sezonowo.
TARCICA DĄB CZERWONY
Tarcica sezonowana przez min. 3 miesiące na wolnym powietrzu, dosuszana w suszarniach ze sterowaniem komputerowym do 8-10%. Tarcica w I i II klasie jakości, w grubościach 26 i 50mm. Tarcica dostępna sezonowo.
TARCICA JAWOROWA
Tarcica sezonowana przez min. 3 miesiące na wolnym powietrzu, dosuszana w suszarniach ze sterowaniem komputerowym do 8-10%. Tarcica w I i II klasie jakości, w grubościach 26 i 50mm.
TARCICA LIPOWA
Tarcica sezonowana przez min. 3 miesiące na wolnym powietrzu, dosuszana w suszarniach ze sterowaniem komputerowym do 8-10%. Tarcica w I i II klasie jakości, w grubościach 26 i 50mm.
Nie możemy wyświetlić tej galerii.